2014-2015 m. sezono B ir C lygų burtų krepšeliai bei turnyrų sistemos

Jau rytoj, spalio 2 dieną, 12 val. Plasta-SKL pirmenybes organizuojančios Vilniaus krepšinio sąjungos būstinėje, esančioje J.Basanavičiaus g. 16/5-25 vyks 2014-2015 m. sezono B ir C lygų burtų traukimo ceremonija.

Tam, kad šiek tiek suintriguotumėm jus, jau šiandien pristatome B ir C lygų burtų krepšelius.

Norą dalyvauti 2014-2015 m. sezono B lygoje pareiškė 18 komandų, kurios buvo suskirstytos į keturis pajėgumo krepšelius:

1 krepšelis 2 krepšelis
3 krepšelis
4 krepšelis
MB legal-Tikroji sauga Dailės akademija
Legionas
ISM universitetas
Vilniaus ugniagesys
Magnum veterinarija-S.Stanevičiaus v.m.
LKA-karys.lt
Gestas
Sadolin Stekas
Omnilangai
Š.Marčiulionio KA-98
Orakulas SK Nemenčinė
Rybvalda
Š.Marčiulionio KA-98-II
      Š.Marčiulionio KA-99
      Teltonika

Tuo tarpu tradiciškai gausiausioje miesto lygoje šiame sezone startuos net 68 komandos, kurios bus suskirstytos į šešis pajėgumo krepšelius. Pirmuosiuose penkiuose krepšeliuose atsidūrė komandos, suskirstytos pagal praėjusių metų rezultatus, o šeštajame - atsidūrė Plasta-Sostinės C lygos naujokės ir į pirmenybės sugrįžusios ekipos.

1 krepšelis
2 krepšelis
3 krepšelis
4 krepšelis
5 krepšelis
6 krepšelis
BC KSP
 A komanda
ACO.LT
Hanse Trailer
Be šansų
LiveActive
Biovela Group
 Apranga Antrekotas
Ilgas ir co.
GS centras
BC DUV reklama
Duonpelnys Basket
 BC Versus
BC Vilkai
Irsana.lt
Inta
Decorus statyba
Gealan
 Grigiškės-plasta.lt Kiementas
Nuts
Prelude force
Elektros idėjos
JBR
 Kumštis Kirviai
Olimpiečiai Regata
Nipponauto
KK Aedilis
 Lynx Kuršėnai
Patikima praktika
SK Ardas-JMP
Oaks-2
Miražas
 Mamutai Sena chebra
plasta-Linksmai
Vaimeta
Pabradės Intersurgical
Rumida-LLK
 Tirola (ex-Saveksta)
Taurus
ReBALT-Autošalna
Vilniaus KM-97-II
Savivaldybės admin.
Širvėna
 Vilrufas Uniclub
Society
Vilniaus KM-98-Žaibas
SKM-97
Tornadas (ex-Aukštaitijos langai)
 VKSK United
Sporto grupė
Vilniaus KM-98-II
SKM-98
VSC-Elteros projektai
 Willenbrock Baltic
VLI Timber
Stiklopaslaptis.lt
VU Fizikai
Startas
          Žali

Šį sezoną B lygos ekipos bus padalintos į dvi grupes po 9 komandas. Pirmajame varžybų etape čempionato dalyvės sužais dviejų ratų sistema. Dvi stipriausios kiekvieno pogrupio komandos pateks tiesiai į ketvirtfinalį, o 3-6 vietas užėmusios  ekipos tęs kovą aštuntfinalyje.

Atsižvelgdami į daugelio C lygos dalyvių pageidavimus šiek tiek pakeitėme gausiausios miesto lygos sistemą. Pirmajame varžybų etape visos čempionato dalyvės bus padalintos į 11 grupių, po 6 ar 7 komandos, kur sužais vieno rato sistema.

Antrajame varžybų etape 24 pajėgiausios ekipos (1-2 vietas pogrupiuose užėmusios komandos ir dvi geriausios 3 vietas užėmę kolektyvai) tęs kovą I divizione, likusios komandos varžysis II divizione.

Stipriausiųjų grupės dalyviai sužais dviejų ratų sistema, silpnesnieji - vieni su kitais varžysis vienu ratu. Toliau, prasideda įdomybės.

Pajėgiausių diviziono 1-4 vietas užėmusios komandos žengs tiesiai į 1/16 finalo etapą, o 5-6 vietas užėmusios ekipos ir II divizione 1-6 vietas užėmę kolektyvai žais dviejų rungtynių seriją atrankos etape. Likusios, t.y. 7-10 vietas II diviziono užėmusios komandos užsitikrins vietą "Iššūkio taurės" 1/16 finalo etape, o 11 vietose likę klubai varžysis Pradedančiųjų lygos atkrintamosiose.

Įgyvendinus pokyčius liks mažiau vietos atsitiktinumams, o į pagrindines atkrintamąsias turės progą patekti didžioji dalis II diviziono ekipų. Svarbiausių sezono kovų metu viskas vyks taip, kaip įprasta: šešioliktfinalyje, aštuntfinalyje ir ketvirtfinalyje bus žaidžiama iki dviejų pergalių, o pavasarį bus rengiamas finalo ketverto turnyras.

Tuo tarpu "Iššūkio taurėje" visuose etapuose bus žaidžiama vieno minuso principu, t.y. laimėtojas žengia į kitą etapą, o pralaimėjusi komanda baigia sezoną.

Tikimės, jog pokyčiai padarys sezoną dar įdomesnį, o jūs ateinančiame sezone patirsite tik pačias geriausias emocijas!